Dance Point Göteborg

Balettskola - Professionell Dansarutbildning

Dansarutbildning från 8-25 år

 

Hösten 2017 startade vi vår professionella dansarutbildning för den som vill satsa på dansen.

Våra pedagoger är högt kvalificerade och har varit yrkesverksamma som dansare på scener runt om i hela världen. Vi erbjuder er här utbildning av högsta klass.

vi är certifierade medlemmar vid CID Dance Council by Unesco, Paris, och kan certifiera våra elever med enda certifieringen som gäller internationellt!

/img_6503.jpg

Undervisningen sker måndag - fredag eftermiddag efter ordinarie skola. Viss lördagsundervisning kan förekomma. Detta ger eleven möjlighet att fortsätta gå i sin vanliga klass på sin vanliga skola. Vi riktar oss till elever från 8 - 25 år.  Vi följer Göteborgs skolors lov och helgdagar.

Eleverna kommer ha minst 10 timmar undervisning i veckan.

Ämnen:

Klassisk balett

Tåklass

Killklass

Pas de Deux

Repertoar

Modern dans / Jazzdans

Koreografi

Dansteori

Scenisk gestaltning för dansare

Mental träning

 

Våra lärare: 

János Misurák, Konstnärlig ledare

 

/img_2463.jpg

 
János har under 18 år varit balettsolist på GöteborgsOperan, där han dansat alla ledande roller. Han har under sin karriär varit danssolist på alla större balettscener i Europa. János är utbildad vi Dansakademin i Budapest och är expert i Vaganova tekniken.
János har under 8,5 års tid varit biträdande konstnärlig ledare vid Svenska Balettskolan i Göteborg.
Priser & Utmärkelser:
1994 Bernadottepriset – bästa manliga dansare
1993 Carina Aris Stipendium
1996 Konstnärsnämndens utmärkelse
2007 Ebba von Sydow utmärkelse – Göteborgs bästa ledande dansare
2013 Nordic Seminar i Finland – bästa balettmästaren för Pas de Deux


Kvalifikationer:
Klassisk balett
Pas de Deux
Tåteknik
Repertoar
Koreografi
Scenisk gestaltning
Mental träning

Andrzej Glosniak, balettmästare, danshistoria

/img_3262.jpg

 

Andrzej kommer från Polen, utbildad vid Warszawas Nationella Balettskola och därefter vid Hamburgbalettens skola i Tyskland. Efter att han dansat fyra år med Hamburg Ballett kom Andrzej till GöteborgsOperans Danskompani 2001 där han ännu arbetar.

Jonatan Davidsson, balettmästare (gäst)

/img_2705.jpg
Jonatan är solistdansare vid Kungliga Operans Balett i Stockholm. Innan dess har han varit solist i bl.a. Estonian National Ballet, Rochester City Ballet, National Ballet of Canada & Houston Ballet.

Hanna Misurák, Klassisk balett, Scenisk gestaltning dans, Mental träning, Massör

/img_2862.jpg

Hanna Misurak har ett förflutet som koreograf, musikalartist, danspedagog, operasångerska och har jobbat främst i Tyskland och Österrike, dit hon flyttade 2000, med både två egna skolor utanför München, samt aktiv på andra dansskolor. Hon var dessutom 2007 -2012 docent i dans och sång på yrkesutbildningen på Stage & Musicalschool i Frankfurt.
På scen har man kunnat se Hanna i bl.a. Elton Johns Aida och även i betydande roller i uppsättningar av Fame, Jesus Christ Superstar, Little Shop Of Horros etc. Som koreograf har Hanna Broström bl.a. koreograferat musikalen Fame, West Side Story, Tolvskillingsoperan, Läderlappen etc, i de flesta fall på olika scener i Frankfurt och i München.
Sedan juni 2012 är Hanna tillbaka i Sverige och har arbetat som danspedagog för musikalteater och balett på Balettakademien i Göteborg.
Hanna har även studerat vid Royal Academy of Dance, London.
Hanna har även arbetat på Göteborgsoperan och synts och hörts på scenen bl.a i Jultrad-i-ton, Turandot och Simon Boccanegra.
Hanna har även studerat genuspedagogik och skrivit forskningsarbete i mental träning inom danspedagogik på Danshögskolan i Stockholm.
Sedan sommaren 2014 är Hanna ny ägare av Danseriet i Kungsbacka! Se www.danseriet.se och sedan 2016 driver hon sång- & dansskolan Star Fabric i Hovås. Se www.starfabric.n.nu
Under våren 2014 koreograferade Hanna musikalen Annie på Stora Teatern i Göteborg i samarbete med Kulturskolan Örgryte Härlanda.
Hanna har också varit anställd som balettpedagog på Dansastudion i Varberg.
Hanna Misurák läser just nu även till gymnasielärare teaterpedagogik på Högskolan för scen och musik i Göteborg.
Hanna är innehavare av Dancepoint Göteborg - balettskola

 

/img_3355.jpg

Anna G Jansson
Lärare i jazz och contemporary

Är utbildad på Performing Arts School Göteborg och Laine Theatre Arts i England, efter utblidningen har hon arbetat och medverkat i ett flertal produktioner runt om i London som Rythm in time Lilian Baylis Theatre, Peter pan Grand Theatre, samt en mängd olika galor, TV-gigs och fashionshows. I 3 år arbetade hon i musikalen The Lion King på Lyceum Theatre i West end, där hon även var understudy för rollen Shenzi. Anna har även medverkat och arbetat i ett flertal produktioner i Skandinavien, bland annat Von Scholten Folkteatern , ”Les Sylphide” Østre Gasværk teatern och The Illegal Trilogy Danshallarna Köpenhamn, Sideshow Sverige turne , Legally Blonde Malmö ,invigning av Öresundsbron samt som bakrundsdansare för Carola, Charlotte Perrelli, Jill Johnson och Måns Zelmerlöv mfl.
Anna har sedan hon kom hem från sina år i London arbetat som pedagog på b.la Performing Arts school Göteborg , Danscentrum Väst m.fl. Hon har även jobbat flitigt som koreograf & dansare. Hon är licensierad i Zumba fitness, Bodyjam och undervisar flitigt på olika gym runt om i Göteborg. Och nu jobbar hon även som pedagog på den nya dansskolan Danzlagret.

 /img_4231.jpg

Aurica Muntoiu
Balettmästare

Aurica är utbildad vid Statliga Balettskolan i Cluj-Napoca, Rumänien. Hon har även gått danspedagogutbildningen på DOCH i Stockholm, där hon specialiserat sig på Klassisk Balett, och har även en lärarexamen från Göteborgs universitet. Efter en lång och succéfylld karriär som solistdansare vid bl.a. Rumänska Nationalbaletten och GöteborgsOperans Balett
, där hon dansat huvudrollerna i de stora klassikerna men även dansat i modernare verk, har Aurica undervisat på Balettakademien och yrkesdansarprogrammet på Angereds- och Schillerska gymnasiet. Några av de huvudroller Aurica dansat är bl.a. Giselle – klassiska versionen, Fröken Julie – Birgit Kullberg, Tango Buenos Aires 1907 – Ulf Gadd m.fl.

Vi ser fram emot att ha Aurica hos oss med sitt enorma kunnande och yrkeserfarenhet som dansare! Välkommen Aurica!

 

 

Priser: 

2 dagar i veckan 6000kr/termin
3 dagar i veckan 10500kr / termin
4 dagar i veckan 12500kr/ termin
5 dagar i veckan 15000kr/termin

Terminsavgiften går att delbetala!!!

Skolskjuts kan ordnas!!!

 

Välkommen med din ansökan där du berättar lite om dig själv. Skicka denna till vår mailadress: [javascript protected email address]

 

Välkomna!

 


(Lämna tom)
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.