Professionell Dansarutbildning

/0d23ba06-456d-4ea8-b637-729a0afea807.jpg

Dancepoint erbjuder en professionell balettskola i Sverige med en utbildning som gör det möjligt för studenterna att hitta professionella jobb efter avslutad utbildning. Studenterna kommer från Sverige och andra delar av Europa och förenas i sitt brinnande intresse för dans. Skolan har starka internationella kontakter och samarbete med dansföretag, skolor och professionella dansare runt om i Europa och världen. Dancepoint är certifierad av Conseil International de la Danse.
Dansarutbildningen på Dancepoint ger unga dansare möjlighet att utveckla sin teknik och sceniska uttryck under proffessionell ledning av skolans balettmästare och proffesionella dansare. Utbildningen bygger en grund för ett livslångt yrke i dansens värld. Tillträde till skolan sker i ordning efter inträdesprov. Elever som deltar i Dancepoint-klasserna är inriktade på en professionell karriär och det betyder att de dansar varje dag. Förutom klassisk- och modern dans omfattar utbildningen övningar som syftar till att bygga styrka och teknik samt teoriutbildning i ämnet danshistoria. Två gånger om året vid sommar och jul sker uppvisning inför publik med studenter från alla årskurser tillsammans.
Ofta utförs aktiviteter utanför dansskolan som besök på Göteborgsoperan, studiebesök på öppna repetitioner och samarbete med internationella danskompanier som exempelvis den årliga sommarkursen på SIBA i Salzburg. Dessa aktiviteter är viktiga delar av skolans mål: att bygga nya generationer av professionella dansare för den internationella dansens värld.

/img_6503.jpg

Undervisningen sker måndag - fredag eftermiddag efter ordinarie skola. Viss lördagsundervisning kan förekomma. 

Ämnen:

Klassisk balett

Tåklass

Killklass

Pas de Deux

Repertoar

Jazzdans

Musikal Jazz

Stepp

Contemporary

Akrobatik

Koreografi

Dansteori

Scenisk gestaltning för dansare

Mental träning

 

Priser: 


3 dagar i veckan 10500kr / termin
4 dagar i veckan 12500kr/ termin
5 dagar i veckan 15000kr/termin

Terminsavgiften går att delbetala! 

 

 

Välkommen med din ansökan där du berättar lite om dig själv. Skicka denna till vår mailadress: [javascript protected email address]

 

Välkomna!

/09176b44-ab10-4c90-8b22-acae4c055d8f.jpg

 


(Lämna tom)

Välkommen

Välkommen till www.dancepoint.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.