Förberedande Dansarutbildning

/b2d0439e-2e14-40a3-81c1-532ab415b2dc.jpg

Förberedande dansarutbildning åldrar 8-15 år (olika nivåer)

 

Dancepoint erbjuder en professionell balettskola i Sverige med en utbildning som gör det möjligt för studenterna att gå vidare till högre dansutbildning eller hitta professionella jobb efter avslutad utbildning. Studenterna kommer från hela Göteborgsområdet och förenas i sitt brinnande intresse för dans. Skolan har starka internationella kontakter och samarbete med dansföretag, skolor och professionella dansare runt om i Europa och världen. Dancepoint är certifierad av Conseil International de la Danse.
Dansarutbildningen på Dancepoint ger unga dansare möjlighet att utveckla sin teknik och sceniska uttryck under proffessionell ledning av skolans balettmästare och proffesionella dansare. Utbildningen bygger en grund för ett livslångt yrke i dansens värld. Tillträde till skolan sker i ordning efter inträdesprov. Elever som deltar i Dancepoint-klasserna är inriktade på en professionell karriär och det betyder att de dansar varje dag. Förutom klassisk- och modern dans omfattar utbildningen övningar som syftar till att bygga styrka och teknik samt teoriutbildning i ämnet danshistoria. Två gånger om året vid sommar och jul sker uppvisning inför publik med studenter från alla årskurser tillsammans.
Ofta utförs aktiviteter utanför dansskolan som besök på Göteborgsoperan, studiebesök på öppna repetitioner och samarbete med internationella danskompanier som exempelvis den årliga sommarkursen på SIBA i Salzburg. Dessa aktiviteter är viktiga delar av skolans mål: att bygga nya generationer av professionella dansare för den internationella dansens värld.

 

Eleverna går 2-3 dagar i veckan efter skoltid. Varje dag undervisas balett och ett annat ämne.

Ämnen:

Klassisk balett

Tåklass

Killklass

Modern dans / Jazzdans

Koreografi

Scenisk gestaltning för dansare

Musikal 

 

 

Pris: 

2 dagar i veckan á 2,5 timma - 6500kr

3 dagar i veckan á 2,5 timma - 10 500kr

 

Intagning sker löpande! 

Välkommen med din ansökan där du berättar lite om dig själv. Skicka denna till vår mailadress: [javascript protected email address]

 

Välkomna!

/f5b272c9-2cac-4ea9-be8a-98281b97ea86.jpg

Välkommen

Välkommen till www.dancepoint.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.