Lärare Professionell Dansarutbildning

 

/baa46738-3b92-4615-ab7c-9898c0b0a505.jpg

János Misurák - konstnärlig ledare - Balettmästare 

 
János har under 18 år varit balettsolist på GöteborgsOperan, där han dansat alla ledande roller. Han har under sin karriär varit danssolist på alla större balettscener i Europa. János är utbildad vi Dansakademin i Budapest och är expert i Vaganova tekniken.
János har under 8,5 års tid varit biträdande konstnärlig ledare vid Svenska Balettskolan i Göteborg.
Priser & Utmärkelser:
1994 Bernadottepriset – bästa manliga dansare
1993 Carina Aris Stipendium
1996 Konstnärsnämndens utmärkelse
2007 Ebba von Sydow utmärkelse – Göteborgs bästa ledande dansare
2013 Nordic Seminar i Finland – bästa balettmästaren för Pas de DeuxKvalifikationer:
Klassisk balett
Pas de Deux
Tåteknik
Repertoar
Koreografi
Scenisk gestaltning
Mental träning

 

 

/hannaprofil.jpg

Hanna Broström Misurak - sång, ensemblesång, musikaldans, contemporary, dansteater & pilates

Hanna Misurak har ett förflutet som koreograf, musikalartist, danspedagog, operasångerska och har jobbat främst i Tyskland och Österrike, dit hon flyttade 2000, med både två egna skolor utanför München, samt aktiv på andra dansskolor. Hon var dessutom 2007 -2012 docent i dans och sång på yrkesutbildningen på Stage & Musicalschool i Frankfurt.
På scen har man kunnat se Hanna i bl.a. Elton Johns Aida och även i betydande roller i uppsättningar av Fame, Jesus Christ Superstar, Little Shop Of Horros etc. Som koreograf har Hanna Broström bl.a. koreograferat musikalen Fame, West Side Story, Tolvskillingsoperan, Läderlappen etc, i de flesta fall på olika scener i Frankfurt och i München.
Sedan juni 2012 är Hanna tillbaka i Sverige och har arbetat som danspedagog för musikalteater och balett på Balettakademien i Göteborg.
Hanna har även studerat vid Royal Academy of Dance, London.
Hanna har även arbetat på Göteborgsoperan och synts och hörts på scenen bl.a i Jultrad-i-ton, Turandot och Simon Boccanegra.

/07bca4bc-ab2a-43ae-8bea-736d59a25ab4.jpg

 

 

Aurica Muntoiu
Balettmästare

Aurica är utbildad vid Statliga Balettskolan i Cluj-Napoca, Rumänien. Hon har även gått danspedagogutbildningen på DOCH i Stockholm, där hon specialiserat sig på Klassisk Balett, och har även en lärarexamen från Göteborgs universitet. Efter en lång och succéfylld karriär som solistdansare vid bl.a. Rumänska Nationalbaletten och GöteborgsOperans Balett
, där hon dansat huvudrollerna i de stora klassikerna men även dansat i modernare verk, har Aurica undervisat på Balettakademien och yrkesdansarprogrammet på Angereds- och Schillerska gymnasiet. Några av de huvudroller Aurica dansat är bl.a. Giselle – klassiska versionen, Fröken Julie – Birgit Kullberg, Tango Buenos Aires 1907 – Ulf Gadd m.fl.

Vi ser fram emot att ha Aurica hos oss med sitt enorma kunnande och yrkeserfarenhet som dansare! Välkommen Aurica!

 

 

/anna.jpg

Anna G. Jansson - jazz-/modern dans

Är utbildad på Performing Arts School Göteborg och Laine Theatre Arts i England, efter utbildningen har hon arbetat och medverkat i ett flertal produktioner runt om i London som Rythm in time Lilian Baylis Theatre, Peter pan Grand Theatre, samt en mängd olika galor, TV-gigs och fashionshows. I 3 år arbetade hon i musikalen The Lion King på Lyceum Theatre i West end, där hon även var understudy för rollen Shenzi. Anna har även medverkat och arbetat i ett flertal produktioner i Skandinavien, bland annat Von Scholten Folkteatern , ”Les Sylphide” Østre Gasværk teatern och The Illegal Trilogy Danshallarna Köpenhamn, Sideshow Sverige turne , Legally Blonde Malmö ,invigning av Öresundsbron samt som bakrundsdansare för Carola, Charlotte Perrelli, Jill Johnson och Måns Zelmerlöv mfl.
Anna har sedan hon kom hem från sina år i London arbetat som pedagog på b.la Performing Arts school Göteborg , Danscentrum Väst m.fl. Hon har även jobbat flitigt som koreograf & dansare. Hon är licensierad i Zumba fitness, Bodyjam och undervisar flitigt på olika gym runt om i Göteborg. Och nu jobbar hon även som pedagog på den nya dansskolan Danzlagret och på Dancepoint Göteborgs professionella dansarutbildning.

 

/gustav.jpg

Foto: Saretta Macchiavelli

Gustav Borehed - stepp, musikalhistoria

Gustav är utbildad på Performing Arts School i Göteborg samt "Professional Tap Training Program” på Escola Luthier d’Arts Musical i centrala Barcelona. Han har medverkat i uppsättningar som: "Pippi Långstrump på de sju haven” på Lerbäcks Teater, ”Crazy For You” på GöteborgsOperan, ”Moustache, The Rhythm Musical” av Coco Comin på Teatre Apolo i Barcelona samt "The Mysterious Shadow" med Teater Sesam. Han har även arbetat på Daftö Resort som showartist, skådespelare och trubadur. Han har koreograferat och med-regisserat konserten ”Project:Examination” tillsammans med stråkkvartetten MalvaKvartetten. År 2016 mottog Gustav ”Hjalmar Berglunds Revystipendium”.

 

/larsmagnus.jpg

Lars Magnus Larsson - scenframställning

Lars Magnus Larsson , skådespelare,regissör,musiker & sångare från Göteborg. 

Gick Musikhögskolan 1972-1974, Pedagogisk utbildning 1975,

Spelade i musik-teaterband "Text & Musik" (finns på Spotify) 1973-1978

Gick Scenskolan i Gbg 1979 - 1982 , skådespelarutbildningen.

Arbetat på Folkteatern i Gbg 1982 2014.

Undervisat i Scenframställning på Teater & Operahögskolan i Gbg 2007

Undervisat i Scenframställning på Balettakademien i Gbg 2007 -2009

Regisserat på Unga Folkteatern och egna barn och vuxenpjäser.

har en hemsida "larsmagnuslarsson.se"

 

__________________________________________

Vid frågor ring: 0703-288577

www.dancepoint.n.nu            

Utbildningen är privat och ej CSN-berättigad

 

 

 

 

Välkommen

Välkommen till www.dancepoint.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.